Enkla och snabba frallor

Serverar: 20 portioner

Tid: 35 minuter

Mjuka och goda frallor som är lätta att göra.

Ingredienser

  • 75 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • ½ msk salt
  • 1 msk socker
  • 12 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke.
    2. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om till jästen har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda sedan degen för hand i cirka 5 minuter.
    3. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
    4. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben