Serverar: 30 portioner
Tid: 2 timmar
Ett recept från min mamma som är så goda. Blir inte torra när dem har svalnat och är lika goda några dagar i skafferiet.
Mät upp havregrynen och lägg i en skål. Häll över mjölken och låt stå i kylen över natten. Smält smöret och häll i mjölkblandningen. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över en del av mjölkblandningen och lös upp jästen, tillsätt resten av mjölkblandningen och salt och socker. Tillsätt vetemjöl och knåda ihop degen. Baka direkt ut bullar och lägg på plåten. Låt jäsa på plåten i ca 1 timme. Grädda frallorna i 250 grader i ca 8-10 minuter. Pensla frallorna med vatten direkt efter bakningen. Lycka till!
Ett gott bröd är en halv måltid. Lennart. (5p)
Blandade havregryn och mjölk igår kväll och gjorde brödet tills barnen vakna idag =) Jag gjorde en halv sats vilket blev ganska många ändå. Smakade helt ok, men lägger nog till lite extra smak tills nästa gång. Det jag gillade är att man bara behöver jäsa en gång!
Lite för smaklösa för min del. Dom blev lite kompakta fast degen var lös. Vet inte vad jag gjorde för fel, men ett stort plus att dom bara skulle jäsa 1gg. Hälsningar Miaria
Bakade dessa nu på morgonen - blev 20 st på halv sats. Lägger ut dem som en julgran på julafton tills dess får de vara i frysen. Blev jättefina och goda! Tack för ett gott recept! :)))