Lös upp jästen i det fingervarma vattnet.
Tillsätt matolja, sirap, salt och ägg. Rör om.
Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg.
Låt jäsa i 40 minuter.
Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar.
Lägg på plåtar och låt jäsa i 30 minuter.
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö.
UGN: 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter.
Hej det här brödet måste jag testa i helgen som kommer
mvh monica
BrittenH9 augusti 2009
Det här ser lika gott ut som butikens "Snoddas". Det här skall provas!
monicadanell15 augusti 2009
Hej nu har jag bakat limpor
super gott bröd
kommer att göra dom igen ganska snart
då ska jag prova att göra frallor
tack för receptet
monica
monicadanell17 augusti 2009
Hej jag gjorde frallor med ost på super gott
mina pojkar tyckte om dom
godare än det man kan köpa i affären
betyg 5 poäng
monica
kale20 augusti 2009
Tack för ett jättegott brödrecept :)
Andra kvällen i rad som jag bakar det.
Kan varmt rekomenderas.
NatJac26 augusti 2009
jättegott recept, tack. Jag gjorde bullar av degen och bytte ut två dl av mjölet och la till en dl krossade linfrön, och en dl vetekli och det gick utmärkt. Ska försöka hinna med att baka limpor inom den närmsta framtiden.
BrittenH7 september 2009
Ja nu skall jag äntligen kommentera detta fantastiska recept. Enda nackdelen med detta bröd är att det går inte att baka lika fort som det går åt. Bakar alltid ut det som två "Snoddas", alltså flätade bröd. Jag får alltid omdömmet från familjen att det är minst lika gott som det man köper i affären. Nu är gårdagens bak slut så det får bli nya på onsdag. En femma från mig!
BrittenH18 september 2009
Hej! :P
Har du fler sådana här fantastiska recept? Som jag sagt förut bakar jag alltid ut detta bröd som snoddas. En frasig skorpa som liknar butikens får jag genom att stänka in lite vatten när jag sätter in plåten. Ingen mer än plånboken känner av skillnaden mellan ditt recept som jag bakar och det i affären. :D
Loulou317 februari 2010
Hej och tack för ditt fantastiska recept!
Har bakat bullarna flera gånger och alla som har smakat har bett om receptet! Jag tycker väldigt mkt om att du har ett fast antal dl mjöl så jag slipper undra om degen är tillräckligt mjuk, fast, osv.
Sista gången jag bakade, tänkte göra de lite "nyttigare" och j ersatte 6dl vetemjöl med lika många dl fin rågmjöl och resultatet var lika bra!
Gärna en stjärna i betyget men eftersom det inte finns...blir det en STOR 5:a!
recepttorka23 februari 2010
Har gjort dessa bröd och de blev toppengoda :)
Undrar om dom blir ok att frysa?
Mvh Maria.
yrsa_7210 mars 2010
Vilket lätt bröd att baka! Det blev väldigt gott enligt sambon (själv äter jag inte bröd alls för tillfället, men litar på hans omdöme.)
Jag bytte ut 1 dl mjöl mot linfrön och det blev jättebra. Nästa gång tänkte jag fortsätta att byta ut lite av mjölet mot en grövre mjölsort och hoppas på att det funkar.
Jag frös en av limporna och det verkar inte ha gjort någon skillnad smakmässigt. Den andra limpan försvinner lika fort som den första!
NeroAnima24 mars 2010
Testat detta recept två gånger nu och kommer återvända till det många gånger. Tar inte en evighet, är enkelt och framförallt så smakar det gott!
didi749 april 2010
Det blev goda bröd!! Alla mumsade i sig! Bytade dock ut hälften av mjölet till rågmjöl och det blev mumsigt. I ett av dem stoppade jag i solrosfrön också. Gott gott.. De blev fina o goda,, flätade.. Kommer garanterat använda detta recept nästa gång jag ska baka matbröd.. Tack för ett gott recept
Takiim6 maj 2010
Underbart gott bröd!..och tog exakt 16 dl mjöl,degen blev perfekt!..detta bröd ska göras många ggr till.Gjorde en limpa och 8 st frallor.
Josses18 juni 2010
Bakade dem igår men bytte ut en del av vetemjölet mot Lantbrödsmjöl av 4 sorter.
Strödde över sesamfrö på den ena och vallmofrö på det andra. Hade ingen vit baksirap hemma heller utan tog vanlig ljus sirap. Har inte hunnit prova det ännu utan 1 hamnade i frysen och 1 fick min mamma. Återkommer med betyg om någon dag.
karma7717 juli 2010
Mkt gott bröd!
Kommer att baka dessa flera gånger men då byta ut mjölet till ngt grövre.
Stort tack för receptet!
petro707 oktober 2010
Gjorde frallor igår kväll och ungarna var stormförtjusta så de kommer jag att göra fler gånger! Jättegoda!!
erika724 november 2010
Bakade dessa frallor igår. Härlig och lättarbetad deg och mkt goda. Nästan helt slut idag. Helt klart en kommande favorit!! Dessa ska bakas många gånger!!
pengsan15 december 2010
Tack för all respons och omdöme på mitt goda bröd!
punkiish30 januari 2011
Tog mindre mjöl än vad som står, men det blev ändå torrt. Ett väldigt tråkigt bröd. Kommer inte att bakas igen.
quickhook5 april 2011
Är ingen hejare på att baka, men prövade brödet i helgen. Blev kanonbra. Tack för receptet.
sanros5 september 2011
mums vad gott;)
ylwa15 oktober 2011
Lättbakat och jättegott bröd.
Hela familjen gillade det.
En klar 5.
puppen28 oktober 2011
Jättegott bröd, och lätt att baka :-)
marieborgessvarmor15 januari 2012
Himla gott och enkelt-tack för receptet..
pyttingo7 maj 2012
Kanongott bröd. Gjorde både limpor och frallor. Kommer definitivt att göra dessa igen
lillawe3 mars 2013
Hejsan! Vill bara säga .. Jättegott matbröd. Gjorde kuvertbröd till enn middag på fredagskvällen. Allt tog slut!/ lillawe
backag23 juni 2014
Vilket jättegott bröd o lättbakat.
Blandade vallmofrön, ost och fling-salt
Tack för receptet.
Marie-Louise
Hej det här brödet måste jag testa i helgen som kommer mvh monica
Det här ser lika gott ut som butikens "Snoddas". Det här skall provas!
Hej nu har jag bakat limpor super gott bröd kommer att göra dom igen ganska snart då ska jag prova att göra frallor tack för receptet monica
Hej jag gjorde frallor med ost på super gott mina pojkar tyckte om dom godare än det man kan köpa i affären betyg 5 poäng monica
Tack för ett jättegott brödrecept :) Andra kvällen i rad som jag bakar det. Kan varmt rekomenderas.
jättegott recept, tack. Jag gjorde bullar av degen och bytte ut två dl av mjölet och la till en dl krossade linfrön, och en dl vetekli och det gick utmärkt. Ska försöka hinna med att baka limpor inom den närmsta framtiden.
Ja nu skall jag äntligen kommentera detta fantastiska recept. Enda nackdelen med detta bröd är att det går inte att baka lika fort som det går åt. Bakar alltid ut det som två "Snoddas", alltså flätade bröd. Jag får alltid omdömmet från familjen att det är minst lika gott som det man köper i affären. Nu är gårdagens bak slut så det får bli nya på onsdag. En femma från mig!
Hej! :P Har du fler sådana här fantastiska recept? Som jag sagt förut bakar jag alltid ut detta bröd som snoddas. En frasig skorpa som liknar butikens får jag genom att stänka in lite vatten när jag sätter in plåten. Ingen mer än plånboken känner av skillnaden mellan ditt recept som jag bakar och det i affären. :D
Hej och tack för ditt fantastiska recept! Har bakat bullarna flera gånger och alla som har smakat har bett om receptet! Jag tycker väldigt mkt om att du har ett fast antal dl mjöl så jag slipper undra om degen är tillräckligt mjuk, fast, osv. Sista gången jag bakade, tänkte göra de lite "nyttigare" och j ersatte 6dl vetemjöl med lika många dl fin rågmjöl och resultatet var lika bra! Gärna en stjärna i betyget men eftersom det inte finns...blir det en STOR 5:a!
Har gjort dessa bröd och de blev toppengoda :) Undrar om dom blir ok att frysa? Mvh Maria.
Vilket lätt bröd att baka! Det blev väldigt gott enligt sambon (själv äter jag inte bröd alls för tillfället, men litar på hans omdöme.) Jag bytte ut 1 dl mjöl mot linfrön och det blev jättebra. Nästa gång tänkte jag fortsätta att byta ut lite av mjölet mot en grövre mjölsort och hoppas på att det funkar. Jag frös en av limporna och det verkar inte ha gjort någon skillnad smakmässigt. Den andra limpan försvinner lika fort som den första!
Testat detta recept två gånger nu och kommer återvända till det många gånger. Tar inte en evighet, är enkelt och framförallt så smakar det gott!
Det blev goda bröd!! Alla mumsade i sig! Bytade dock ut hälften av mjölet till rågmjöl och det blev mumsigt. I ett av dem stoppade jag i solrosfrön också. Gott gott.. De blev fina o goda,, flätade.. Kommer garanterat använda detta recept nästa gång jag ska baka matbröd.. Tack för ett gott recept
Underbart gott bröd!..och tog exakt 16 dl mjöl,degen blev perfekt!..detta bröd ska göras många ggr till.Gjorde en limpa och 8 st frallor.
Bakade dem igår men bytte ut en del av vetemjölet mot Lantbrödsmjöl av 4 sorter. Strödde över sesamfrö på den ena och vallmofrö på det andra. Hade ingen vit baksirap hemma heller utan tog vanlig ljus sirap. Har inte hunnit prova det ännu utan 1 hamnade i frysen och 1 fick min mamma. Återkommer med betyg om någon dag.
Mkt gott bröd! Kommer att baka dessa flera gånger men då byta ut mjölet till ngt grövre. Stort tack för receptet!
Gjorde frallor igår kväll och ungarna var stormförtjusta så de kommer jag att göra fler gånger! Jättegoda!!
Bakade dessa frallor igår. Härlig och lättarbetad deg och mkt goda. Nästan helt slut idag. Helt klart en kommande favorit!! Dessa ska bakas många gånger!!
Tack för all respons och omdöme på mitt goda bröd!
Tog mindre mjöl än vad som står, men det blev ändå torrt. Ett väldigt tråkigt bröd. Kommer inte att bakas igen.
Är ingen hejare på att baka, men prövade brödet i helgen. Blev kanonbra. Tack för receptet.
mums vad gott;)
Lättbakat och jättegott bröd. Hela familjen gillade det. En klar 5.
Jättegott bröd, och lätt att baka :-)
Himla gott och enkelt-tack för receptet..
Kanongott bröd. Gjorde både limpor och frallor. Kommer definitivt att göra dessa igen
Hejsan! Vill bara säga .. Jättegott matbröd. Gjorde kuvertbröd till enn middag på fredagskvällen. Allt tog slut!/ lillawe
Vilket jättegott bröd o lättbakat. Blandade vallmofrön, ost och fling-salt Tack för receptet. Marie-Louise
Recept på hur man gör Tvebackar ?