Serverar: 5-6 portioner
Här ett underbart bröd med olika möjligheter....att smaksätta som man vill, till detta bröd använde jag rivet skal från 1 citron.. Man kan använda annan vätska som mjölk etc, bara låta sig inspireras och fantisera ihop det gör jag, varför inte smaksätta med tomat tex hackade tomater eller soltorkade, måste prova nångång..men här ett påskbröd. Som jag lät min bakmaskin knåda ihop..
Smula sönder jästen och lägg sedan i alla ingredienser. Själv låter jag bakmaskinen knåda ihop den, så slipper man vara där med fingrarna och kladda. Jäs i 25 min, därefter tager jag upp degen, delar degen i 2 bitar och knådar ur all jäsning. Lägg den sedan att jäsa ytterligare i de smörsmorda krukorna, ställer in dem i kall ugn och gräddar dem i 225 grader i 25 min.
Hej Annieann! Har du en ungefärlig storlek på krukorna? Skall ut och handla terrakottakrukor...