2 Bröd gräddad i kruka

Serverar: 5-6 portioner

Här ett underbart bröd med olika möjligheter....att smaksätta som man vill, till detta bröd använde jag rivet skal från 1 citron.. Man kan använda annan vätska som mjölk etc, bara låta sig inspireras och fantisera ihop det gör jag, varför inte smaksätta med tomat tex hackade tomater eller soltorkade, måste prova nångång..men här ett påskbröd. Som jag lät min bakmaskin knåda ihop..

Ingredienser

  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 ägg
  • 1 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 7 1/2 dl mjöl
  • Skal av 1 riven citron"går att utesluta"
  • Instruktioner

    Smula sönder jästen och lägg sedan i alla ingredienser. Själv låter jag bakmaskinen knåda ihop den, så slipper man vara där med fingrarna och kladda. Jäs i 25 min, därefter tager jag upp degen, delar degen i 2 bitar och knådar ur all jäsning. Lägg den sedan att jäsa ytterligare i de smörsmorda krukorna, ställer in dem i kall ugn och gräddar dem i 225 grader i 25 min.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (1)

    Mats_Lundberg 29 november 2011

    Hej Annieann! Har du en ungefärlig storlek på krukorna? Skall ut och handla terrakottakrukor...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben