Bröd med morötter och solrosfrön

Serverar: 14-15 portioner

Tid: 1 timme

Saftig och god som passar till frukost och som tillbehör till soppor. För er som viktväktar är en bulle 2 points.

Ingredienser

  • 5 dl lättmjölk ca 37 grader varmt
  • 50 g jäst
  • 2 dl lättkesella
  • 4 rivna morötter
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl mjöl
  • ägg till pensling
  • lättrostade solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till ett deg. Låt det jäsa i 30 min. Forma till bullar. Pensla med ägg och doppa i lättrostade solrosfrön. Grädda i 250 grader ca 10 min.
    2. Lycka till !!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (6)

    krook 18 oktober 2008

    Mycket goda frukostbullar. Hoppade över att rosta solrosfröna de blev ju rostade i ugnen vid bakningen.

    Judith 10 december 2008

    Riktigt gott bröd! Känns som man kan äta det med gott samvete också, haha. Har gjort det två gånger nu, börjar dock bli lite less :P

    mikaaal 10 januari 2009

    Jättegott. Dock blev min deg aldrig riktigt slät utan var väldigt kladdig trots att jag hade i ca 2 dl mer vetemjöl än vad det stod i receptet, det var knappt att jag kunde göra bullar av den men tillslut så gick det och de blev toppen. Jag hade också i 1 dl solrosfrön i degen för att lyxa till det ännu mer.

    zallelito 15 april 2010

    Det blev jättegoda bullar. Måste ändå säja som Mikaaal att man måste öka mängden mjöl för annars gick det inte att göra bullar. Jag la i 4 dl mjöl till så blev det ganska bra.

    48_Helena 15 september 2010

    Jättegoda morotsbullar, jag hade mer vetemjöl , cirka 9 dl vetemjöl och 5 dl grahamsmjöl.

    Charlotte_E 21 september 2012

    Jag sökte bland snabba recept... att vänta på att jäsning i 30 min anser inte jag vara snabbt.. :/

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben