Bröd med morötter och solrosfrön
Serverar: 14-15 portioner
Saftig och god som passar till frukost och som tillbehör till soppor. För er som viktväktar är en bulle 2 points.
Ingredienser
5 dl lättmjölk ca 37 grader varmt
50 g jäst
2 dl lättkesella
4 rivna morötter
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
5 dl mjöl
ägg till pensling
lättrostade solrosfrön
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till ett deg. Låt det jäsa i 30 min. Forma till bullar. Pensla med ägg och doppa i lättrostade solrosfrön. Grädda i 250 grader ca 10 min.
- Lycka till !!
Liknande recept
Kommentarer (6)
Relaterade Artiklar
Tips för vegetarianer
När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...
Mycket goda frukostbullar. Hoppade över att rosta solrosfröna de blev ju rostade i ugnen vid bakningen.
Riktigt gott bröd! Känns som man kan äta det med gott samvete också, haha. Har gjort det två gånger nu, börjar dock bli lite less :P
Jättegott. Dock blev min deg aldrig riktigt slät utan var väldigt kladdig trots att jag hade i ca 2 dl mer vetemjöl än vad det stod i receptet, det var knappt att jag kunde göra bullar av den men tillslut så gick det och de blev toppen. Jag hade också i 1 dl solrosfrön i degen för att lyxa till det ännu mer.
Det blev jättegoda bullar. Måste ändå säja som Mikaaal att man måste öka mängden mjöl för annars gick det inte att göra bullar. Jag la i 4 dl mjöl till så blev det ganska bra.
Jättegoda morotsbullar, jag hade mer vetemjöl , cirka 9 dl vetemjöl och 5 dl grahamsmjöl.
Jag sökte bland snabba recept... att vänta på att jäsning i 30 min anser inte jag vara snabbt.. :/