Morot och kålrots kaka

Serverar: 1 portioner

God kålkaka som gjordes en jul till julbordet. Kalorisnål och nyttig är den ju också. full av grönsaker, äggvitorna ger protein.

Ingredienser

  • 2 större morötter
  • ca 300 g vitkål, kålrot eller liknande
  • 1 lök
  • ca 4 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk koriander
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 2 äggulor
  • 4 ägg vitor
  • Instruktioner

    1. Riv moroten och kålen grovt, alt hacka/strimla vitkålen. Hacka löken. Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ned. Lägg i ugnssäker form, gärna med löstagbarkant. Grädda i nederdelen av ugnen i ca 40 min på 175 grader. Servera gärna tillsammans med kyckling eller skinka.
    2. Tips: Krydda gärna med kryddor du tycker om, hacka ned färsk koriander eller basilika för extra smak.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (4)

    evaldo 6 november 2007

    Hej. Jag har inte provat din kål/morotskaka men den ser god ut.

    laikre 23 december 2009

    Tack för vegetariskt julrecept. Kakan ser god ut och jag ska göra den i morgon. /Linda

    SPELA 5 januari 2010

    Mycket bra och mättande kaka eller paj. Jag gjorde den glutenfri, använde majsenamjöl istället för vetemjöl. Den blev mycket bra.

    Elaine--85 14 november 2013

    Den måste jag absolut prova! Ligger bra i kalorier också, hela satsen innehåller omkring 485 kcal. Delar man upp den i 6 st portioner så blir det bara 80 kcal per portion. Då kan man ju ha något gott tillbehör utan att få dåligt samvete =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben