Kycklinggryta med cider och morötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Cider ger kycklingköttet en frisk och läcker smak. Går att frysa. Är fiberrikt De frysta smålökarna kan bytas ut mot små, gula lökar eller purjolökar.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl cider
  • 1 msk vinäger
  • 2 dl hönsbuljong av tärning
  • 2 morätter
  • 1 påse frysta smålökar 200 g
  • 1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad
  • 1 msk arrowrot
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i 8 bitar.
    2. Torka av kycklingbitarna och bryn dem runt om i en stekpanna i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en gryta.
    3. Häll över cider, vinäger och hönsbuljong. Låt grytan koka ca 20 min.
    4. Skala och skär morötterna i tjocka slantar. Bryn dem tillsammans med smålökarna i resten av oljan.
    5. Lägg grönsakerna i grytan. Låt koka ytterligare 10 min.
    6. Smaka av grytan med dragon. Red den med arrowrot utrörd i lite kallt vatten. Servera grytan med pasta eller ris och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben