Kycklinggryta med kalamataoliver och vitt vin

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lättlagad och jättegod kycklinggryta. Hela familjens favorit!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g) eller 1 kg kycklingklubbor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • ½ dl vitt vin (eller ½ msk pressad citron + 2 msk vatten)
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 1 tsk rosmarin
  • 12 - 16 oliver
  • 4 lagerblad
  • 2 tsk kinesisk soya
  • 2 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfilén/kycklingklubborna ca 10 minuter per sida. Fräs lök och vitlök i traktörpanna. Tillsätt vin, fond, rosmarin, oliver, lagerblad, soya och grädde. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt (skär ett snitt och kolla om du är osäker).
    2. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MammaModesty 31 januari 2008

    detta lät jätte gott.... ska se om jag kan testa den till helgen.... återkommer med besked och betyg... har sparat lite annat smarrigt från dig också... /camilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben