Kycklinggryta med vitt vin

Serverar: 2 portioner

En enkel vardagsmiddag.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 1 msk hackad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl strimlad färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i mindre bitar och bryn i oljan. Skala och tärna morötterna och låt fräsa med tillsammans med lök och pressad vitlök.
    2. Späd med matlagningsvin och grädde, och koka i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
    3. Blanda i basilikan och servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nordan71 22 april 2010

    Gott! Hade i kycklingen för länge så den blev torr, men mycket god sås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben