Kycklinggryta med druvor

Serverar: 4 portioner

Väldigt lättlagat, oerhört snabblagat och gott. Både till vardags och fest! Kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1/2 msk fransk senap
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde, valfri sort
  • Jag använde Mildas 4% vilket gick jättebra
  • 200 g halverade kärnfria vindruvor
  • Instruktioner

    1. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i stekgryta och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja. Låt puttra i 5 min.
    2. Rör ner mjölet och tillsätt sedan grädden. Låt såsen koka upp under omrörning. Tillsätt druvorna och låt småkoka ett par minuter till.
    3. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben