Fräsch kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

En rätt jag gjort många gånger! Lika omtyckt varje gång! Jag använder kycklinglårfiléer och tycker det är godast.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingdelar
  • 1/2 msk smör
  • 100 g hela champinjoner, färska eller från burk
  • 12-14 charlottenlökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 smulad hönsbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingdelarna i smör i stekpanna.Lägg delarna i en gryta.
    2. Bryn de hela champinjonerna tillsamman med lökarna i samma stekpanna.Lägg det i grytan. Salta och peppra.
    3. Vispa ur stekpannan med vattnet och häll i grytan. Puttra på svag värme ca 15 minuter.
    4. Blanda créme fraiche, senap, de pressade vitlöksklyftorna och den smulade buljongtärningen. Häll det i grytan.
    5. Skaka om lite så alla vätskor blandar sig. Puttra ytterligare 10 minuter.
    6. Servera med kokt ris och en grönsakssallad. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zudette 22 juni 2008

    En god vardagsrätt som säkert kommer att göras igen!

    mahulda 3 november 2010

    smakar förjävligt

    Mammamat2 7 mars 2011

    Jättegott. Hela lilla familjen tyckte det!

    ABOhrstrom 14 juli 2011

    Hej, gjorde denna rätten idag, jättegod!!! Tack för receptet!! En femma från mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben