Spröda nötmarängkakor som min mamma började baka i början på 80-talet och receptet går hem även i dag.
Ingredienser
200 g margarin
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
Maräng
2 äggvitor
2 dl socker
1 hg hasselnötter
Instruktioner
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg som formas till en rulle. Svep in i plastfilm och låt ligga kallt i 30 min.
Skär rullen i ca 20 bitar och lägg i varsin bullform.
Vispa socker och äggvitor till en maräng och mal ner hasselnötterna (spar ca 20 st till garnering).
Klicka marängsmeten över degen i bullformar och garnera med en hel nöt i mitten.
Grädda kakorna i 150 grader ca 30-40 min.
OBS! Brukar själv göra dubbel sats av marängen då jag tycker orginalreceptet är lite för snål med godsakerna :-)
Jättegoda kakor som går hem hos stora och små. Laddade upp en bild åt dig!