Kulla Kakor

Serverar: 20 portioner

Spröda nötmarängkakor som min mamma började baka i början på 80-talet och receptet går hem även i dag.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1½ dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 hg hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop alla ingredienser till en deg som formas till en rulle. Svep in i plastfilm och låt ligga kallt i 30 min. Skär rullen i ca 20 bitar och lägg i varsin bullform.
    2. Vispa socker och äggvitor till en maräng och mal ner hasselnötterna (spar ca 20 st till garnering). Klicka marängsmeten över degen i bullformar och garnera med en hel nöt i mitten.
    3. Grädda kakorna i 150 grader ca 30-40 min.
    4. OBS! Brukar själv göra dubbel sats av marängen då jag tycker orginalreceptet är lite för snål med godsakerna :-)

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    krigas 28 augusti 2009

    Jättegoda kakor som går hem hos stora och små. Laddade upp en bild åt dig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben