Havtornsmousse kaka

Serverar: 8 portioner

Enkel och god påskdessert.

Ingredienser

  • 7 st Gelatinblad
  • 6 msk Havtornssaft
  • 2 Ägg
  • 0,5 dl Socker
  • 0,5 dl Råsocker
  • 0,5 dl Sirap
  • 2,5 dl Vaniljsås på burk
  • 250 gr Naturell färskost
  • Glasyr
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 dl Havtornssaft
  • 2 dl Gelesocker Multi ( Dan Sukker)
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen. Vispa upp ägg, socker, råsocker och sirap. Vispa upp vaniljsås till ett tjockt skum. Lös upp gelatinbladen i lite vatten, låt svalna. Vänd i hop havtornssaften,äggsmeten, vaniljsåsen och färskosten med gelatinvätskan. Se till att det blandas väl. Slå smeten i en form med löstagbar kant men kan också hällas i något annat trevligt uppläggningsfat. Låt stelna kallt i ca tre timmar.
    2. Glasyren: Blanda ingridienserna och låt koka upp. Bred gelen över den stelnade kakan. Garnera med Citronmeliss.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben