Morots kakor

Serverar: 25 portioner

Jätte goda

Ingredienser

  • 2,5 dl farinsocker
  • 2,5 dl rörsocker
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk muskot
  • 1/2 tsk ingefära
  • 5 dl havregryn
  • 4 dl rivna morötter
  • 2,5 dl russin
  • Fyllning
  • 225 g färskost
  • 8 msk smör rumsvarmt
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered plåtar med bakplåtspapper. Vispa socker och smör vitt och poröst, tillsätt ägg och vispa. Sila mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat, vaniljsocker, kanel, muskot, ingefära, rör om. Tillsätt havre, morötter och russin. Kyl degen 1 tim.
    2. Använd skedar och klicka ut på plåtarna med 5 cm mellanrum. Grädda dem i 12-15 min. Låt svalna.
    3. Fyllning: Rör färskosten mjuk. Tillsätt smör och rör allt mjukt. Sila i florsocker med vaniljsocker. Rör till en slät smet. Ta 2 tsk fyllning på en kaka och läggen på och upprepa.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben