Frukostmuffins med solrosfrö & morötter

Serverar: 12 portioner

Om man vill äta en mättande och nyttig muffins till frukost, är dessa ett bra förslag.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrö
  • 2 rivna morötter
  • 50 g margarin
  • 2 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner morötterna och margarinet med fingertopparna (eller använd elvisp, långsam fart med degkrokar). Blanda i filmjölken och arbeta snabbt ihop. Dela i 8-10 bitar, lägg i muffinsform eller muffinsplåt. Grädda ca 10-12 min eller tills de fått fin färg. Servera nygräddade med t ex färskost.
    2. När det gäller tiden de ska grädda är jag inte helt säker på att det ska vara 10-12 min. Jag har nämligen antecknat två olika tider, den andra är 25 min, och jag misstänker att det är den tiden man ska följa...
    3. Energi 963 kJ / 230 kcal Protein 6,5 g Fett 10,3 g Kolhydrater 27,8 g Fibrer

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    elin941 15 juni 2009

    De är jättegoda! Gjorde såna i skolan och de var underbara!

    kossamu123 11 augusti 2011

    Testade att göra dessa en morgon och de var riktigt goda! Matiga muffins liksom...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben