Bullar med morot

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftiga och mycket goda bullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 4 dl finrivna morötter
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 11-13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Jästen smulas i en bunke. Häll på vattnet, keso, morötter, salt, olja, grahamsmjöl och vetemjöl så degen släpper bunken. Låt jäsa 30 minuter. Knåda degen och dela den i två bitar, rulla ut längder som skäres i bitar och ställs med snittytan upp på en plåt. Jäs 20 minuter och grädda sen i 225 grader i ca 25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben