Stuvade Ärtor & Morötter

Serverar: 4 portioner

Klassik husmanskost när jag var liten, och jag har fortsatt laga det till mina barn som älskar det! Här hemma serveras det till stekt falukorv.

Ingredienser

  • 680 g ärtor och morötter, (2 brk á 340g)
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grönsaksspad, (fr burken)
  • 2 msk smör
  • 2½-3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det. Tillsätt spadet från burkarna och mjölk, rör så det blir slätt. Krydda och smaka av. Låt koka 3-4 minuter. Provsmaka igen så det är lagom salt. Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. Sätt ner värmen. Viktigt att röra försiktigt nu så allt blir varmt och man inte bränner det i botten. Klipp i persilja. Servera med stekt falukorv.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben