Stuvade morötter och stekt kassler

Serverar: 4 portioner

Mmm, perfekt till vardags. Glöm inte bort den svenska husmanskosten. Lär era barn så den lever vidare.

Ingredienser

  • 6-8 medelstora morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Pepparmix
  • 1 burk lätt-crème fraiche (2dl)
  • Bladpersilja
  • Att servera till
  • Stekt kassler
  • Ev kokt potatis eller pasta
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hyvla morötterna i tunna skivor. Skala och grovhacka lök och vitlök.
    2. Bryn matfettet i en traktörpanna. Lägg ner morötter, lök och vitlök. Salta och peppra. Låt alltsammans fräsa tills morötterna är halvmjuka, 4-5 minuter.
    3. Tillsätt crème fraiche och låt rätten småputtra någon minut tills morötterna är mjuka.
    4. Strö över rikligt med bladpersilja och servera med stekta kasslerskivor. Bjud kokt potatis, eller pasta och bröd, till den som är rejält hungrig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    conquest 20 juni 2010

    Sjukt gott, jag serverade med potatis och citronvatten och med finskuren stekt kassler, testa att ta lite baguette till, tyckte jag var jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben