Stuvad spenat med stekt falukorv

Serverar: 4 portioner

Detta är den godaste stuvade spenaten som finns. Receptet kommer ifrån min kära mor.

Ingredienser

  • 2 påsar stuvad spenat á 375 g
  • 100 g margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2½ tsk socker
  • Falukorv
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och ha i vetemjölet, blanda så det blir en röra. Ha i mjölk, salt, vitpeppar och socker. Låt det koka så det blir en vitsås som inte är för lös. Ha i påsarna med den stuvade spenaten, låt koka ihop.
    2. Stek korven i skivor och servera med den stuvade spenaten.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    rallybella 12 november 2008

    Mmmums filibabba, även GI vänligt :)

    hatamig23 14 december 2008

    helt okej men ska det inte vara hackad spenat ? :D

    vallero 16 november 2011

    Stuva redan stuvad spenat?

    Walla2 15 januari 2015

    Det blev jättegott! Jag tog vanlig fryst spenat, det fungerade utmärkt. Lite mer kryddor, i övrigt ändrade jag ingenting i receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben