Stekt falukorv med morotsstuvning

Serverar: 4 portioner

Hade min dotter och mina 3 små barnbarn på middag idag. Detta är mat som faller oss alla i smaken, jättegott!

Ingredienser

  • 750 g falukorv, skivade
  • Smör till stekning
  • 3 morötter, 340 g
  • Ca 25 g smör
  • 3 msk mjöl
  • Ca 1 liter mjölk
  • Salt
  • ½ - 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Stuvning: Smält smör och strö över 3 msk mjöl. Späd med mjölk och krydda med salt och en brytning med strösocker. Koka på svag värme tills mjölsmaken försvinner och stuvningen blir simmig och ganska tjock.
    2. Lägg i de skivade morötterna som kokats mjuka.
    3. Stek falukorvskivorna. Servera med kokt potatis.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    JennyV 4 november 2010

    MMMMM, tänk att enkel mat smakar så gott!!!

    amoz 4 november 2010

    Oh, detta gjorde jag ofta då barnen var små, är ju så himla gott så!

    elsklingen 5 november 2010

    säkert gott ! Mamma brukade laga samma fast med lättkokt vitkål istället, som stuvades nu fick jag 90-tals-nostalgi.... =o)

    imminn 9 november 2010

    Hej! Ja, jag håller med dej. Detta är så gott och det är roligt att föra våra gamla mattraditioner vidare. Detta gjorde min mamma ofta under min uppväxttid och det tillhörde en av mina favoriter. Ha det gott! MVH Imminn

    maggan123 9 januari 2011

    Väldigt gott och enkelt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben