Stekt falukorv med stuvad vitkål och potatispuré

Serverar: 4 portioner

Stuvad vitkål är svår barnmat, men idag är det här så gott, en höjdarrätt. Gott även med kokt skalpotatis.

Ingredienser

  • Potatispuré
  • 800 g skalad potatis, gärna mandel
  • potatis, King Edward eller Bellona
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mjölk, varm
  • 50 g smör
  • 100 g rökt skinka, skuren i små tärningar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Stuvad vitkål
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 50 g rökt skinka eller bacon, tärnad
  • 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor
  • 1 dl grädde, valfri fetthalt
  • 1 dl creme fraiche (kokbar)
  • Lite maizenamjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Häll vatten och salt på potatisen och låt den koka mjuk i cirka 30 minuter. Har du bråttom, dela potatisen innan den kokas.
    2. Häll av vattnet och mosa potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och smör. Vispa till slät puré.
    3. Rör ner skinka, persilja och ost. Smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen med lagerblad, lök och skinka.
    4. Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk.
    5. Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Låt koka ihop något eller red av med en aning maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar.
    6. Stek falukorven i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben