Stekt vitkål på polskt vis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ytterligare ett gott recept med vitkål, passar till det mesta.

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 1 stor gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 pkt dj fr dill á 35g
  • 140 g bacon
  • 75 g smör
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen och lägg i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i 2 dl vatten och häll ner det i kastrullen. Låt puttra på svag till medelvärme i ca 20 – 30 minuter under lock. Glöm inte att blanda om lite då och då. Hacka löken fint och tärna baconet i små bitar.
    2. När vitkålen blivit mjuk efter ca 20 minuter så ska dillen ner i kastrullen tillsammans med smöret, blanda om väl och låt puttra ca 5-10 min till men sänk värmen ett snäpp. Stek löken, när den börjar få lite färg lägg i baconet och stek ytterligare en stund. Häll därefter i lök- och baconfräset i kastrullen och blanda runt väl och låt vattnet som är kvar koka bort. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben