Stekt sjötunga med lime

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Fisken kan fileas först om du vill komma undan benen. Eller byt ut tungorna mot rödspätta filéer

Ingredienser

  • 4 sjötungor eller rödtungor
  • 2 limefrukter
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 tsk torkad mynta eller 1 msk hackad färsk
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa fisken. Dra ev av det mörka skinnet. Klipp bort fenorna.
    2. Skölj limefrukterna. Skala dem och skär skalen i tunna strimlor. Pressa saften ur den ena frukten och skär den andra i klyftor
    3. Skala och hacka löken. Skölj och skär tomaterna i stora bitar.
    4. Salta och peppra fisken och vänd den i mjölet.
    5. Smält ca 2 msk av matfettet i en panna och stek fisken 5-6 min per sida. Ta upp och håll den varm.
    6. Fräs löken i pannan i resten av matfettet. Tillsätt 1-2 msk limesaft. Blanda ner tomatbitarna och smaka av med mynta.
    7. Servera fisken på portonstallrikar med lök och tomatskyn över. Garnera med strimlor av limeskal samt limeklyftor. Bjud gärna kokt potatis och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben