Stekt laxfilé med saffranssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Förförisk god och enkel att göra.

Ingredienser

  • 4 laxfilébitar à140 g
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk margarin eller smör
  • 1/2 paket saffran
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl fiskbuljong, tärning + vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • Garnering
  • Räkor
  • Svart stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Tina laxen om den är frusen.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs löken i matfett i en kastrull och pudra över saffranet och låt det fräsa med någon minut.
    3. Rör i mjölet och späd med vin, grädde och fiskbuljong. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Gnid in laxen med pressad citron. Stek laxen på medelstark värme på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
    5. Lägg upp laxen på tallrikar och häll såsen runt om. Garnera med räkor och kaviar.
    6. Servera med kokt pressad potatis och sockerärtor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (2)

    evaldo 8 september 2008

    Hej. Jag gar lagat ditt recept på stekt lax med saffranssås. Den var jättegod. jag har lagt in en bild också, hoppas du inte har något emot det.

    Disen 9 september 2008

    Tjenixen! Kul att du tyckte om receptet. Tack för betyget och bilden, den var jättebra. Kul när vi kan hjälpas åt. Ha det gott. Disen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben