Stuvad vitkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God snabbgjord vegetarisk kålrätt.

Ingredienser

  • 500-700 gram vitkål
  • 1,5 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk eller sojamjölk
  • Finhackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Ansa och strimla kålen, koka den nätt och jämt mjuk. Smält matfettet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt stuvningen sjuda några minuter. Rör ner avrunnen vitkål och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera till tex. ugnsbakade rödbetor eller rödbetsvegetter. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Josses 19 juli 2010

    Väldigt god och enkel vitkålsstuvning som vi kommer att göra fler gånger! Lade upp en bild. Hoppas du inte misstycker.

    cpanfalk 20 september 2011

    Jättegod! :)

    nannes 20 september 2011

    Va kul att du gilade receptet! Bra med bild, det tilltalar mer än bara en text, tack! Marianne

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben