Koka upp mjölk, mjöl och fond i en kastrull under ständig omrörning. Låt stuvningen sjuda 3 minuter.
Klyfta vitkålen i sex tunna klyftor. Lägg den på en tallrik och tillsätt 2 msk vatten, 1 krm salt och peppar. Koka under lock i mikron, ca 2 minuter på full effekt.
Lägg upp vitkålen direkt på tallrikar och skeda över stuvningen. Strö över persilja.
Stek kasslerskivorna snabbt i en stekpanna med lite matfett. Kasslern behöver bara värmas på båda sidor. Servera med kokt potatis.
Mycket gott och enkel att göra. Använde salladskål, istället för vitkål, som jag skar i lite större bitar och rörde ner i såsen direkt. Funkade jättebra.
Elin_H28 maj 2010
Underbart, Gott enkelt. 5:a till dig :)
Bellbooh19 juni 2013
Gott med vitkålstuvning. Första gången jag gjorde och smakade bra med denna recept. Hade i lite cheddar ost i också så det fick mer smak.
Mycket gott och enkel att göra. Använde salladskål, istället för vitkål, som jag skar i lite större bitar och rörde ner i såsen direkt. Funkade jättebra.
Underbart, Gott enkelt. 5:a till dig :)
Gott med vitkålstuvning. Första gången jag gjorde och smakade bra med denna recept. Hade i lite cheddar ost i också så det fick mer smak.