Kassler med stuvad vitkål

Serverar: 2 portioner

Snabb och enkel middagsrätt.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 msk idealmjöl
  • 1 tsk kycklingfond, konc
  • 1/2 huvud färsk vitkål
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk persilja
  • 6 tunna skivor kassler
  • 1 tsk matfett
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk, mjöl och fond i en kastrull under ständig omrörning. Låt stuvningen sjuda 3 minuter. Klyfta vitkålen i sex tunna klyftor. Lägg den på en tallrik och tillsätt 2 msk vatten, 1 krm salt och peppar. Koka under lock i mikron, ca 2 minuter på full effekt. Lägg upp vitkålen direkt på tallrikar och skeda över stuvningen. Strö över persilja.
    2. Stek kasslerskivorna snabbt i en stekpanna med lite matfett. Kasslern behöver bara värmas på båda sidor. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (3)

    flabban 27 juli 2008

    Mycket gott och enkel att göra. Använde salladskål, istället för vitkål, som jag skar i lite större bitar och rörde ner i såsen direkt. Funkade jättebra.

    Elin_H 28 maj 2010

    Underbart, Gott enkelt. 5:a till dig :)

    Bellbooh 19 juni 2013

    Gott med vitkålstuvning. Första gången jag gjorde och smakade bra med denna recept. Hade i lite cheddar ost i också så det fick mer smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben