Polsk grönsakssallad-salatka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 3 timmar

En mustig & trevlig sallad som passar till allt från mackor till smörgåstårtor, eller varför inte som den är.

Ingredienser

  • 5 kokta fasta potatisar
  • 3 mellanstora kokta morötter
  • 3 kokta palsternackor
  • 1 liten kokt rotselleri
  • 8-10 hårdkokta ägg
  • 2 mellanstora purjolökar
  • 1 äpple
  • 1 stor gul paprika
  • salt
  • peppar
  • 4-5 msk äkta majonäs
  • 4-5 msk osöt typ fransk senap
  • 1 saltgurka alt 2 surgurkor
  • Instruktioner

    Finhacka alla grönsaker, äpple & ägg & lägg i en stor skål, eller bunke. Salta & peppra efter tycke & smak. Applicera senap & majonäs, blanda väl. Låt stå typ en timma för att "gluffsa till sej" lite. Smaka av med ev mer salt och/eller peppar. Går bra att ha på smörgåstårta, på mackan eller bara som den är, kanske på ett salladsblad till picnicen??

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    reszel 22 december 2008

    Utan en burk gröna ärter blir det ingen "sałatka jarzynowa"! På senare tiden började man att blanda i även majs (på burk). Majs fanns inte att köpa på 60-talet när jag åt "sałatka jarzynowa" i Warszawa. MVH Andrzej Klasén PS. Receptet på polska finns här: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/warzywa/salatka_jarzynowa

    beata.com@gmail.com 18 december 2011

    Tusen tack för receptet. Pycha! Dzieki! Jag tar nog bort löken och paprikan, (mår inte bra av det) och tillsätter gröna ärter. Wesolych Swiat/God Jul!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben