Polsk Rödbetssoppa Barszcz

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och mycket mumsig soppa till kalla dagar & bakfylla :-)

Ingredienser

  • 1/2 kg färska rödbetor eller en burk (250 g) inlagda
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 stor purjolök
  • 4-5 klyftor vitlök
  • ca 1 msk socker (till färska rödbetor)
  • 1 msk ättika (till färska rödbetor)
  • Vitpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Ev lite salt efter smak
  • Mejram
  • Instruktioner

    Skala rödbetorna & skär dom i halvcentimetersbitar. Skär morötter & palsternackor i mindre fyrkanter, purjon i halvcentimetersskivor. Skala & skär vitlöksklyftorna i små skivor, pressa inte!! Lägg allt i en lagom stor kastrull, häll sedan över ca 1 liter kallt vatten. Koka upp & låt koka ca 30 minuter. Vill man ha den lite starkare så går det bra att tillsätta tex tabasco, loisianasås eller liknande. Sila bort grönsakerna vid servering som dryck, annars låt vara kvar!! Serveras den som soppa på tallrik så går det utmärkt att lägga i lite Gnocci eller annan valfri pasta.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben