Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Underbart god, varm, billig och mättande soppa. Perfekt att dubblera för många. Servera med kall öl och en isande kall snaps.

Ingredienser

  • 5 rödbetor, spara en rödbeta till senare
  • 0.5 pressad citron
  • 1 vitkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1 morot
  • 2 lagerblad
  • 1liter kyckling- eller grönsaksbuljong
  • Smör eller olja till grönsaksfräset
  • Ev 0,5-1 msk vitvinsvinäger eller balsamico
  • Salt
  • Peppar
  • Grekisk eller turkisk naturell yoghurt att lägga i sopptallriken
  • Eventuellt lite finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. Skala alla rödbetor och grovriv dem, spara en rödbeta till senare.Ta fram en stor gryta, smält smör eller hetta upp oljan, lägg ner allt rivna och hackade. Låt fräsa ca 5 minuter.
    2. Häll i buljongen, lagerblad och timjan. Låt det koka på svag värme under lock i ca 20-25 minuter. När det återstår ca 5 minuter lägg ner den sista rivna rödbetan, detta för att få mer av den vackra röda färgen. Häll ner pressad citron, smaka av med salt och peppar och lite vitvinsvinäger.
    3. Servera varm med en klick yoghurt i varje tallrik .Det är gott att ha lite hackad gräslök över yoghurten och ett gott bröd förståss!

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    bjuranna 8 januari 2009

    Nyttig, kalorisnål och billig soppa. Min sats räcker säkert till 6 pers. Fick ha i extra buljong, men tog ingen vinäger då jag tyckte den hade tillräcklig syra. Tackar för receptet och skickar med en glad amatörbild med förhoppning att du inte misstycker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben