Rödbetssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Värmande och gott!

Ingredienser

  • 6-7 rödbetor råa (ca 500 g)
  • 2 gula lökar
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar el 2 msk Bongs grönsaksfond
  • 1 tsk salt
  • 2 msk pressad citron eller apelsin
  • 1 msk svartvinbärssaft
  • Crème fraiche
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rödbetor och lök i bitar. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Lägg i rödbetor och lök och koka under lock på svag värme tills rödbetorna är mjuka, 20-30 min.
    2. Häll av och spara spadet. Finfördela rödbetor och lök i matberedare eller mixer. Blanda dem med spadet i grytan. Värm upp och smaka av med salt, citron och ev saft. Garnera med crème fraiche och klippt gräslök!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 16 oktober 2009

    Jättegott som Mat-Tina säger, o jag menar det. 5 fina poäng o tack så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben