Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde. Här serverad med ädelostcreme.
Hoppa inte över ädelostkrämen för den är så god!
Ingredienser
Soppan
500 g färska rödbetor
1 morot
1 liter örtbuljong
2 potatisar
1 gul lök
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt
Ädelostcreme
75 g Kvibille gräddädelost
2 dl Arla köket lätt crème fraiche
½ krm grovmalen svartpeppar
Till servering
Valfritt bröd
Perfekt med en värmande soppa nu i höstrusket. Får pröva den ryska varianten sen, 2 recept i ett, tack o sen poängen. Fem så klart, lägre vore att förringa den goda soppan.
Mycket god! :-D Den skall lagas fler gånger.
Supergod och enkel! Tyckte dock den var godare utan ädelostcreme, men den var enkel att ta bort :)