Rödbetssoppa med ädelostcreme

Serverar: 4 portioner

Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde. Här serverad med ädelostcreme. Hoppa inte över ädelostkrämen för den är så god!

Ingredienser

  • Soppan
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 morot
  • 1 liter örtbuljong
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • Ädelostcreme
  • 75 g Kvibille gräddädelost
  • 2 dl Arla köket lätt crème fraiche
  • ½ krm grovmalen svartpeppar
  • Till servering
  • Valfritt bröd
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ädelostcremen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner creme fraiche och smaksätt med svartpeppar. Ställ kallt.
    2. Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock ca 20 min.
    3. Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10-15 min tills alla rotfrukter är mjuka. Späd ev med mer buljong. Smaksätt med citronsaft och salt.
    4. Servera soppan med ädelostcrème och bröd.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 16 oktober 2009

    Perfekt med en värmande soppa nu i höstrusket. Får pröva den ryska varianten sen, 2 recept i ett, tack o sen poängen. Fem så klart, lägre vore att förringa den goda soppan.

    sikaal 20 oktober 2009

    Mycket god! :-D Den skall lagas fler gånger.

    johannnanilsson 24 februari 2015

    Supergod och enkel! Tyckte dock den var godare utan ädelostcreme, men den var enkel att ta bort :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben