Kyckling i pitabröd med ädelostcreme

Serverar: 2 portioner

Jag gillar fredagsmys och denna är perfekt en fredagskväll med ett glas rött eller en öl till.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 pitabröd
  • 1 rödlök
  • ½ påse ruccolasallad
  • 1 tomat
  • 1 bit gurka
  • ½ Kvibille gräddädel
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk torkad dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen: finriv en halv kvibille gräddädel och lägg i en skål, blanda ner majonnäs, honung och Turkisk yoghurt smaka av med dragon, salt och peppar. Ställ ädelostcremen i kylen.
    2. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i stekpanna eller i ugnen tills de är genomstekta, lägg dem åt sidan för att svalna något.
    3. Värm pitabröden lite och öppna dem, bred lite av cremen i botten och fyll dem med ruccola, lök, tomat och gurka. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg skivorna i bröden och ringla över ädelostcremen.
    4. Färdiga att avnjutas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben