Vacker soppa

Serverar: 5 portioner

Vacker rödbetssoppa. Servera gärna med goda mackor, vi serverade chevréost, valnötter och honung som gottat till sig ovanpå lite svartbröd i ugnen. Perfekt.

Ingredienser

  • 1 kg färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • ½ tsk malen svartpeppar (ev mer)
  • Salt
  • Tabasco
  • 2 msk redning
  • Chevréröra
  • 2 tsk timjan (färsk eller torkad)
  • 2 tsk rosmarin (färsk eller torkad)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 160 g chevré ost
  • Instruktioner

    1. Gör chevréröran först. Mosa osten och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen i ca 2 timmar innan servering.
    2. Skala och skär rödbetorna i bitar. Hacka löken och fräs snabbt i oljan. Lägg i betorna och slå på vattnet. Smula ner buljongen och låt koka relativt häftigt under lock i ca 25 minuter.
    3. Ställ ett durkslag ovanpå en bunke och sila bort grönsakerna. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Mixa rödbetorna och löken och lägg tillbaka i kastrullen. Salta och peppra. Koka upp och droppa ner lite tabasco. Pudra lite redning överst om det så önskas. Servera varm med en sked av chevréröran överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken svamp..?
    Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...

    Zucchini
    Zucchini, squash, courgette, samma grönsak med olika namn beroende...

    Halloweenfest
    Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben