Vacker rödbetssoppa. Servera gärna med goda mackor, vi serverade chevréost, valnötter och honung som gottat till sig ovanpå lite svartbröd i ugnen. Perfekt.
Ingredienser
1 kg färska rödbetor
1 gul lök
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
½ tsk malen svartpeppar (ev mer)
Salt
Tabasco
2 msk redning
Chevréröra
2 tsk timjan (färsk eller torkad)
2 tsk rosmarin (färsk eller torkad)
2 dl matlagningsyoghurt
160 g chevré ost
Instruktioner
- Gör chevréröran först. Mosa osten och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen i ca 2 timmar innan servering.
- Skala och skär rödbetorna i bitar. Hacka löken och fräs snabbt i oljan. Lägg i betorna och slå på vattnet. Smula ner buljongen och låt koka relativt häftigt under lock i ca 25 minuter.
- Ställ ett durkslag ovanpå en bunke och sila bort grönsakerna. Häll tillbaka vätskan i kastrullen. Mixa rödbetorna och löken och lägg tillbaka i kastrullen. Salta och peppra. Koka upp och droppa ner lite tabasco. Pudra lite redning överst om det så önskas. Servera varm med en sked av chevréröran överst.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vilken svamp..?
Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...
Zucchini
Zucchini, squash, courgette, samma grönsak med olika namn beroende...
Halloweenfest
Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...