Het kyckling soppa med röd curry

Serverar: 4 portioner

Snabbt och lätt att göra. Väldigt gott med risnudlar till!

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • ½ kycklingbuljong
  • 1 kycklingfilé
  • 2 selleri stjälkar
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kokosmjölk
  • 100 g champinjoner
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 lime, saften
  • servering
  • vitt ris, ägg eller risnudlar
  • Instruktioner

    1. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet.
    2. Koka i 3 minuter. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk
    3. (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter.
    4. Servera med valfria nudlar eller vitt ris. Om ni väljer risnudlar, lägg risnudlarna i botten på tallriken och häll på soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Dagens ört - dragon
    Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben