Geang Kiao Wan Kai (Grön curry kyckling)

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den här grytan lagar nästan på samma sätt som Röd curry. Kan göras helt färdig dagen innan och värmas försiktigt infor serveringen.

Ingredienser

  • 400 g benfri kyckling
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk grön currypasta (eller mer om ni gillar stark)
  • 30-45 st mini äggplanta, finns att köpa i asiatiska butiker (Det heter Cagaka på engelska)
  • 400 ml Bambuskott
  • 1 mellanstor zucchini (Hacka i bitar)
  • 50 g färsk thailändsk basilika (Sweet basil eller Bai-horapa)
  • 1 stor grön paprika (Hacka i bitar)
  • Fisksås (om det behövs mer salt)
  • Socker om det är för starkt
  • Jasmin ris
  • Instruktioner

    1. Koka kokosmjölk (den tjocka krämen) ett tag i kastrull, blanda sedan i currypasta och rör ordentligt. Lägg i köttet och rör om då och då tills köttet är färdigt.
    2. Blanda i äggplantorna och bambuskott och resten av kokosmjölken och 1 eller 2 dl vatten. Låt det koka ca. 5 minuter under lock.
    3. Lägg sedan i paprika och zucchini och låt det hela sjuda ca 5 minuter till och tillsätt med fisksåsen och sockret och smaka efter hand.
    4. Innan du serverar lägger du på basilika och serverar med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 6 november 2011

    Testade denna idag, men utan mini äggplanta. Gott men lite smaklöst. Nästa gång tar jag ännu mer grön curry i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben