Kyckling Curry Bombay

Serverar: 4 portioner

Supergod gryta att bjuda på! Roligt med alla tillbehör så att alla kan smaksätta med de dom vill ha!

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk curry
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 liten kanelstång
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Citron
  • Tillbehör
  • Banan
  • Russin
  • Jordnötter
  • Gurka
  • Röd chilifrukt
  • Kokosflingor
  • Gräddfil
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök och fräs med curry, cayenne och kanel i en gryta, ska bara bli mjukt.
    2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs tills kycklingen får färg.
    3. Slå på kokosmjölk och smula över buljong. Låt småputtra tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt, peppar och citron.
    4. Finhacka banan, chili (paprika till barnen) och gurka och lägg tillbehören i små skålar. Servera med ris och ett gott bröd!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sabr0201 4 april 2009

    Jätte gott! Kommer göras igen.

    jimboz 1 september 2009

    Känner mig riktigt Indisk nu, super Duper :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben