Mexikansk soppa med chorizo

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jätteenkel och snabb soppa. Och framför allt god.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 3 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk tacokrydda hot
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 grön paprika
  • 3 st chorizokorvar, ca 300 g
  • 1 burk vita bönor
  • 1 burk majs, 340 g
  • Till servering
  • Lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatis och morötter.
    2. Fräs lök, potatis och morötter i lite matfett i ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, kryddor och tomatpuré. Späd med buljongen och låt allt puttra i ca 10 min.
    3. Kärna ur och strimla paprikan. Skär korven i slantar. Lägg ner paprikan och korv i kastrullen med bönor och majs. Låt puttra i ytterligare i ca 5 min. Smaka av.
    4. Toppa gärna soppan med en klick lätt crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben