Mexikansk soppa med majs och bönor

Serverar: 5-6 portioner

Värmer gott en vinterdag. Hur mycket sting du vill ha bestämmer du själv med kajenn och jalapenos.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 300 g nötfärs eller blandfärs 70/30
  • 1 msk olivolja (till stekning)
  • 3 msk tacomix pulver
  • 500 g passerade tomater
  • 7 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 150 g majskorn
  • 400 g cannelinibönor
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Ev. kajennpeppar
  • Till servering
  • Gräddfil
  • Lite hackad paprika
  • Lite majs
  • Smulat tortilliachips
  • Inlagda jalapeno-ringar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Tärna paprika. (Tag undan lite paprika till garneringen) Stek grönsakshacket i olivoljan tills löken mjuk och genomskinlig.
    2. Tillsätt färsen och stek den smulig. Strö över tacomixpulvret och rör om. Häll över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna förutom majs och bönor. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt därefter majs (Tag undan lite majs till garneringen) och bönor och låt allt bli varmt. Smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev. lite kajennpeppar.
    3. Servera med en klick gräddfil, hackad paprika, majs, ev. jalapenosringar. Smula lite tortilliachips över och servera även lite chips bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anluk 25 mars 2010

    En klar toppoäng. T o m döttrarna som annars brukar vara skeptiska till bönor åt med god aptit. Hade nachos med chilismak till var kanongott!

    mammis 16 december 2010

    Jättegod

    gunillas_ 28 april 2012

    En mycket matig och god soppa. Gjorde soppan på fredagskvällen, så tog vi med oss den ut till stugan idag Lördag och satt ute och åt den med ett nybakat majsbröd från bageriet vi kör förbi på väg ut. Tack så hjärtligt för receptet till våran nya \"favvosoppa\".

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben