Rysk pytt i panna

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Köttfärs är ofta vardag,men denna rätt är riktigt festlig. Vill man kan man ha råa äggulor som tillbehör, jag brukar själv inte ha det, men gräddfil eller creme fraiche blandat med pepparrot är jättegott till,

Ingredienser

  • 6 - 7 hg köttfärs
  • 7 - 8 stora potatisar
  • ca 50 g smör eller magarin
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 2 msk god senap
  • ca 2 dl finstrimmlad purjolök
  • ca 1 ½ dl små rödbetstärningar ( inlagd)
  • ca 1 dl hackad ättiksgurka
  • 2 msk kapris ( kan uteslutas)
  • Finhackad persilja
  • 4 råa äggulor ( kan uteslutas)
  • c 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • Färsk riven pepparrot
  • Instruktioner

    Råstek små potatistärningar fint för sig, salta och peppra. Mosa ner och stek färsen i en het panna, krydda och blanda i senap, purjolök, rödbetor och ättiksgurka och lite rödbetsspad. Smaka av och blanda färsen med potatisen och hetta . Strö över kapris och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Katzy 4 juli 2008

    Rekommednerar denna pytt i panna. Jag hade pepparrotsgrädde till. Smaskens. Mvh Lena

    epax 26 januari 2009

    Jag brukar blanda i kokt ris i stället för potatis. Och så använder jag gul lök istället för purjolök. Kaprisen fräser jag med i hela anrättningen. Och istället för pepparrot använder jag Coleman's English Mustard - jättestark . (Det får inte vara Coleman's pulver). Men eftersom den är svår att få tag på är ditt alternativ med pepparrot mycket bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben