Smalmat Grekisk variant på pytt i panna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Säger otroligt god säger alla som har gjort den

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 500 g fläskfile
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • 100 g fetaost ( max 10%)
  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • Kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1 burk creme fraiche ( max 5%)
  • 2 msk lättmajonäs ( max 38)
  • 2 vitlöksklyftor eller efter tycke och smak
  • Italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar.
    2. Skala och klyfta potatisen,lägg i en långpanna. Sätt in i ugn på 225 grader ca 10 min. Lägg köttet samt strimlad paprika,tomat,rödlök,och fetaost tärningar. Stek ytterligare 15 minuter. Blanda samman såsen och servera till pytten.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Trollflickan 31 januari 2011

    Hej! Jag är själv från Skutskär och fick ett likadant recept från en tjej i Bomhus! Supergott och enkelt. Kycklingen var väldigt saftig. Provade att göra den själv sedan och serverade Beaneisesås till. Ska nu bjuda på den en gång till fast med Tzatsiki till. Rött, lite svagare vin passade bra till.

    kekke46 7 juli 2011

    Hej! Den här tar jag hem och testar framöver, verkar god. Kommer tillbaka.

    kekke46 3 december 2011

    Hej! Har gjort din pytt idag super god, den åker till mina favoriter. Min man tyckte den smakade fantastigt. Vi hade ett glas rött vin till. Fanns det högre än 5 poäng skull du få det. Rekommenderas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben