Min variant av grekisk vegsallad

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Detta är en av mina absoluta favoriter-särskilt sommartid! Liknar säkert många andra sallader men jag hittade inget recept här på MK så jag lägger in mitt och hoppas andra ska njuta lika mycket som jag!

Ingredienser

  • Krispsallad (eller annan favoritsallad)
  • 6 skivor slanggurka
  • 1 skivad tomat eller 5 hela babyplommon-, körsbärs- eller pärltomater
  • 2 msk majskorn eller 3 minimajs
  • 1 dl champinjoner (välj själv om du vill ha färska eller skivade burkchampinjoner)
  • 2 skivor ananas (från burk)
  • 5 vita sparrisar (från glasburk)
  • 10 svarta oliver
  • 25-50 gram fetaost av valfri sort
  • Ev 3 soltorkade tomater
  • Ev ½ tärnad kiwi
  • Ev Färsk basilika
  • Ev solrosfrön, pumpkärnor, pinjenötter e dyl
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla sallad och lägg i botten på en tallrik. Lägg över gurka och tomat samt strö över majsen. Lägg även på skivade champinjoner, ananas och sparris. Toppa med smulad fetaost och oliver..
    2. Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island?

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben