Rysk pannkakstårta

...recept ur "Familjekokboken" från 1977...håll till godo...hoppas att det smakar bra?

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ msk socker
  • 6 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smält margarin
  • Fyllning
  • 2 burkar à 135 g katrinplommonpuré eller
  • 200 g urkärnade, kokta katrinplommon
  • Gratinering
  • 3 äggvitor
  • 7 msk socker
  • Mandelspån eller hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen med hälften av mjölken. Sätt till mjöl, salt och socker och rör smeten jämn. Sätt till resten av mjölken.
    2. Låt det svälla en stund. Häll i det smälta margarinet strax före gräddningen. Grädda pannkakorna och låt dem svalna.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Lägg pannkakorna ovanpå varandra med katrinplommonpuré emellan.
    5. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockret. Bred massan på den översta pannkakan och strö på mandeln.
    6. Gratinera tills marängen får fin färg.
    7. Tårtan kan också serveras kall och då med vispad grädde istället för maräng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben