Tacokryddad pannkakstårta

Serverar: 4-5 portioner

En familjefavorit. Bra när det blivit pannkakor över.

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ kg blandfärs eller nötfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk Santa Maria kebabkrydda
  • ½ dl crème fraiche, 34 %
  • ½ dl vatten
  • 2 dl majskorn
  • Topping
  • 2 msk crème fraiche
  • ½ röd paprika, finstrimlad
  • 2 tomater, urkärnade och finstrimlade
  • 3 dl ost, riven
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen tillsammans med saltet. Vispa ner mjölken växelvis med mjölet till en slät smet. Låt svälla minst 30 minuter. Rör ner det smälta smöret. Stek pannkakorna och låt dem kallna.
    2. Fräs lök, vitlök och färs i olja. Smaka av med salt, peppar och kebabkrydda. Rör ner majskorn, crème fraiche och vatten. Låt det koka ihop tills nästan all vätska är borta.
    3. Varva fyllning och pannkakor. Bred ut crème fraiche på den översta, strö över paprika, tomater och ost.
    4. Gratinera långt ner i ugnen, 175º, ca 20-30 minuter. Servera med en vitkålssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben