Gratinerad pannkakstårta med köttfärs

Serverar: 8 portioner

En jättegod pannkakstårta

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 50 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 600 g köttfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl köttbuljong (tärning vatten)
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 tomater
  • 3 tsk oregano (2-3 tsk)
  • 125 g mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg och hälften av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och socker. Smält matfettet i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll matfettet i pannkakssmeten.
    2. Grädda tunna pannkakor av smeten. Lägg pannkakorna på hög med en remsa smörgåspapper emellan.
    3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna eller gryta. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa med några min. Pudra över mjölet och späd med buljongen. Rör i tomatpuré, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min.
    4. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner paprika, tomat och oregano. Varva pannkakor och köttfärsröra till en hög tårta på en bakpappersklädd plåt. Skiva mozzarellan och lägg skivorna överst på tårtan. Gratinera i 225°C, 10-15 min.
    5. Servera med en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Daliaflicka 24 januari 2009

    Haha, trodde first att det var sånt godis som fanns i Dennis-påsen när jag var liten på toppen av tårtan... Vilket inte lät som en klockren kombination till köttfärs. Men nu när jag vet att det är paprika ser det betydligt godare ut...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben