Pannkakstårta GI

Serverar: 15 portioner

En given tårta på barnkalaset. Det känns inte på smaken och konsistensen att den är så nyttig!

Ingredienser

  • Ca 15 pannkako
  • Pannkakor
  • 4 ägg
  • 2 dl Risenta bovetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 8 dl mjölk
  • ½ dl Risenta krossade linfrön
  • 1 tsk salt
  • Smör till stekning
  • Fyllning
  • 200 g frysta tinade hallon
  • ½ dl Risenta rårörsocker
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färska bär
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, mjöl, linfrö, salt och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken.
    2. Beräkna 1 dl smet per pannkaka och grädda i stekpanna till fin gyllenbrun färg. Låt svalna ordentligt. Varva pannkakor och sylt till önskad höjd på tårtan.
    3. Vispa grädden fluffig. Toppa tårtan med vispgrädden och lite färska bär.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (1)

    woollyhat 24 mars 2010

    jätegott! verkligen, gjorde det till min mamma på morgonen på hennes födelsedag. hon älskade det! tack:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben