GI -Thaigryta

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 15 minuter

En härlig Thaigryta med smak av grön curry och ingefära. Krämig gryta med lite sting. Riktig god och frisk! Inspirerat av Fredrik Paulún.

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 morot eller 1 röd paprika
  • 1 rödlök eller 3 salladslökar
  • 8 minimajs
  • 1 näve fryst haricots verts
  • 1 burk Kokosmjölk (400 g)
  • 1 tsk sambal olek
  • 4 tsk grön currypasta
  • 2-3 portioner nudlar (antingen fullkorn eller platta nudlar då de har lägre GI)
  • Instruktioner

    1. Värm upp oljan i en wokpanna och fräs vitlöken och ingefäran i ca 1 min. Rör ner den strimlade kycklingfilén och stek ca 2 min. Hacka löken i relativt stora strimlor och rör ner. Stek till kycklingen fått fin yta. Rör ner hackad morot/strimlad paprika och minimajsen delad på hälften.
    2. Stek ytterligare någon minut tills allt fått yta. Rör ner haricots vertsen och låt steka i 1 min. Skaka kokosmjölken noga, öppna burken och sedan rör ner. Tillsätt sambal olek och currypasta. Låt koka upp och sedan småkoka.
    3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och servera varmt tillsammans med grytan. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben