Kanelmüsli med lågt GI 22

Sätter igång magen ordentligt.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl krossade linfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl havrekli
  • 1 pkt ljust psylliumfrö
  • Kanel
  • Kardemumma
  • 1 dl vatten
  • Ca 1 msk flytande honung
  • Ca 3 msk rapsolja
  • Torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Blanda alla gryn i en långpanna, strö över MYCKET kanel, lite kardemumma, ringla över honung, olja och vatten.
    2. Blanda ordentligt. Baka mitt i ugnen på 175 º i ca 30 min, eller tills müslin är torr och har fått lite färg.
    3. Rör om några gånger under tiden. Häll sedan i glasburk och blanda i torkade aprikoser skurna i små tärningar.
    4. Äts med naturell yoghurt eller liknande.
    5. OBS! Denna müsli är mycket fiberrik, tänk på det om du har känslig mage. Ev. kan man i så fall minska på psylliumfröna. Man kan ha russin istället för aprikoser om man inte gillar det, men det höjer GI ganska mycket.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben