Tacokryddad köttfärsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God vardagsgryta. Prova också att byta ut majskornen mot vita eller röda bönor.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 5 dl finstrimlad vitkål
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 strimlad röd paprika
  • 150 g majskorn
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Matfett att steka i
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk kakao
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs vitkål, rödlök och paprika med matfett i en stekpanna. Grönsakerna ska bli lite mjuka, men ej få färg. Låt vitlöken fräsa med någon minut. Flytta över grönsakerna till en gryta eller kastrull.
    2. Bryn köttfärsen i fett i stekpannan. Blanda ner kryddorna och låt de fräsa med ett par minuter. Flytta över köttfärsen till grytan/kastrullen. Blanda ner sojan, tomatpurén och vattnet. Smaka av med salt och svartpeppar.Låt småputtra i ca 10 minuter. Blanda ner majskornen. Servera tillsammans med kokt ris, sallad och en klick creme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben