Ullas köttfärsgryta med curry och kanel
Serverar:
4 portioner
Mycket god och enkel att göra.
Ingredienser
500 g nötfärs
1 gul lök
300 g spetskål
1 köttbuljongtärning eller 1½ msk fond
2 msk olja
1½ tsk curry
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
2½ dl mellangrädde
Salt
Peppar
Basmatiris för 4 personer
Instruktioner
Skala och hacka löken. Skär kålen i mindre bitar. Fräs kål och lök i olja.Tillsätt buljongtärning, curry och kanel. Lägg över det i en kastrull.
Stek färsen i olja. Lägg över färsen i kastrullen.Tillsätt grädde och 1 dl vatten. Småkoka i 5-10 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Servera med basmatiris.
Liknande recept
Linssoppa med curry och kanel
4.5
4
3
Ullas festkotletter
5
6-8
1
Ullas goda Kladdepizza
5
8-10
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Ullas kolatårta
6
Ullas kycklingpaj
2.5
4-6
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Ullas Orientaliska köttgryta
5
4
1
Ullas sega Julaknäck
5
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!