Ullas köttfärsgryta med curry och kanel

Serverar: 4 portioner

Mycket god och enkel att göra.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 300 g spetskål
  • 1 köttbuljongtärning eller 1½ msk fond
  • 2 msk olja
  • 1½ tsk curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2½ dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Basmatiris för 4 personer
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skär kålen i mindre bitar. Fräs kål och lök i olja.Tillsätt buljongtärning, curry och kanel. Lägg över det i en kastrull.
    2. Stek färsen i olja. Lägg över färsen i kastrullen.Tillsätt grädde och 1 dl vatten. Småkoka i 5-10 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
    3. Servera med basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben