Ullas goda Kladdepizza

Serverar: 8-10 portioner

Alla ungdomars och vuxnas förtjusning! Annorlunda, fyllig, krämig och supergod. Serveras med en grönsallad, som är blandad med Knorrs Örtagårdskryddor - olja och vatten.

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 40 g. smör (ej smält)
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 burkar champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 pkt bacon
  • 4-5 tomater
  • Ost, riven eller skivad
  • Pizzakrydda
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till degen. Låt den vila i kylskåpet ung. ½ timme. Under tiden gör man champinjonstuvningen: Lägg margarinet i en gryta och häll i champinjonerna. Bryn dem och häll sedan på lite mjöl och rör om. Därefter kommer grädden i. Rör om och låt det småputtra till det börjar tjockna. Ställ sedan grytan i kallt vatten, för att svalna. Skiva tomater, bacon och ost. Tag fram degen och kavla ut den, så att den passar en ugnsplåt. Böj upp kanterna på degen lite runt om. Häll på champ.stuvningen. Lägg på bacon, tomaterna och pizzakrydda. Överst kommer osten. Grädda i ugnen i ca 15 min. .............225 grader . Wauh!!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben